Start dagen med en mykgjørende yogasekvens.

Yogasekvensen varer i 8 minutter og kan brukes som oppvarming til annen trening/ aktivitet eller den kan fungere som en liten økt alene.

I yogasekvensen gjør du ulike stillinger etter hverandre med flyt og med en bevisst pust. Enkelte stillinger holdes for å bevisstgjøre muskelbruk og holdning, samt for å strekke kroppen og komme dypere inn i stillingene.

Noen grunnprinsipper er at føttene skal stå stødig, med et skyv ned i matta, kroppen strekkes opp mot taket, ryggsøylen forlenges og fingertuppene strekkes ned mot gulvet. Når hendene støttes i matta gjøres dette med et skyv ned som forplanter seg gjennom kroppen. Pusten skal være bevisst, rolig og dyp. Hele kroppen skal være aktiv og «på» hele tiden; med kontroll, styrke og stabilitet i stillingene som du enten flyter igjennom eller holder.

Effekten av yogasekvensen bidrar til bevisstgjøring om en god kroppsholdning.

Gjør yogasekvensen til din egen. Utfør stillingene etter evne og legg inn pauser, eller flere repetisjoner, der det passer deg. Kanskje du liker eller trenger noen av stillingene mer enn andre og da kan du gjøre disse enkeltvis som øvelser for å oppnå ønsket effekt som styrke, stabilitet, balanse eller bevegelighet.

Skrevet av: Johanne Bolstad
Besøk bloggen her