Blogs

Insomni: Kunsten å få en god natts søvn.

Insomni: Kunsten å få en god natts søvn. I min hverdag som fysioterapeut møter jeg daglig mennesker med ulike helseutfordringer. Når jeg går gjennom deres …

Read More →

Blir du mindre støl hvis du tøyer?

Blir du mindre støl hvis du tøyer? Du har helt sikker opplevd stølhet: Etter en hard treningsøkt, eller når du har utført en aktivitet du …

Read More →

Driftstilskudd og håndtering av ventelister: En veiledning for pasienter

Driftstilskudd og håndtering av ventelister: En veiledning for pasienter Her gir vi deg mer informasjon om driftstilskudd, tanken bak ordningen, og hvordan ventelister håndteres.  Vi …

Read More →

Hvorfor velge trening med PT?

Hvorfor velge trening med PT? Ute etter å få bedre fysisk og mental helse, men sliter med motivasjon? Eller er du usikker på det grunnleggende …

Read More →

Hva er Schlatters sykdom? Symptomer, årsak og behandling

Hva er Schlatters sykdom? Symptomer, årsak og behandling Osgood-Schlatter er en vanlig tilstand som påvirker unge idrettsutøvere, spesielt i alderen 10 til 15 år. Det …

Read More →

Hva er en osteopat og hva kan de behandle?

Hva er en osteopat og hva kan de behandle? En osteopat er en terapeut som spesialiserer seg på å behandle muskel- og skjelettplager og andre …

Read More →

Smittevern-regler: Trening etter 15. juni

Smittevern-regler: Trening etter 15. juni Fredag 12. juni bekreftet regjeringen at treningssentre kunne åpne igjen mandag 15. juni. Vi har forberedt oss godt for rutiner …

Read More →

Hoftesmerter (gluteal tendinopati)

Hoftesmerter (gluteal tendinopati) Har du noen ganger sett en person på gata som halter og og tydelig har hoftesmerter? Dette er en pasientgruppe som ofte …

Read More →

Hvordan lade batteriene i korona-situasjonen?

Hvordan lade batteriene i korona-situasjonen? Det har nå gått to måneder siden korona-situasjonen rammet Norge. En tid med stor usikkerhet og mye uro har preget …

Read More →

Benhinnebetennelse: En hyppig forekommende belastningsskade

Benhinnebetennelse: En hyppig forekommende belastningsskade “Benhinnebetennelse”, «shin splint», medial traksjonsperiostitt og medialt tibialt stressyndrom er begreper som ofte blir benyttet om den samme tilstanden. Driver …

Read More →

Kan aldring av kroppen utsettes med trening?

Kan aldring av kroppen utsettes med trening? Vi lever lenger i dag enn vi gjorde for 10 år siden og levealderen fortsetter å stige (ssb …

Read More →

PLACEBO: Lureri eller reelt?

PLACEBO: Lureri eller reelt? Jeg har tidligere skrevet om smerte og hvordan den er en del av vår beskyttelsesmekanisme her. Smerte er en subjektiv sanse-opplevelse og …

Read More →

Stress – hvor skadelig er det?

Stress – hvor skadelig er det? Som psykomotorisk fysioterapeut møter jeg stadig pasienter som føler seg stresset og som er engstelige for hva dette gjør …

Read More →

Trening som medisin: Hvordan dosere riktig?

Trening som medisin: Hvordan dosere riktig? Gjennom årene som fysioterapeut har jeg dratt med meg ulike erfaringer og sitter med  noen refleksjoner rundt temaet trening …

Read More →

Yoga: “Hunden som ser ned”

Yoga: “Hunden som ser ned” Hunden som ser ned er en av de mest brukte yogastillingene og den er vanligvis inkludert i solhilsningene. Ofte brukes stillingen …

Read More →

LFI GRUPPETRENING!

LFI GRUPPETRENING! De fleste vet at trening, enten det er gruppetrening eller individuelt, er sunt for helsa. Det er noe vi er anbefalt å gjøre …

Read More →

Tren utholdenhet – forebygg demens!

Tren utholdenhet – forebygg demens! Vi vet at god utholdenhet gir oss en rekke helsegevinster. Det styrker hjertet, lungene, gir økt overskudd og kan bidra …

Read More →

Ankelovertråkk / Akutt ankelskade

Ankelovertråkk / Akutt ankelskade Det anslås at det i Norge forekommer over 400 ankelskader hver dag, eller ca. 200.000 pr. år. Ca. hver 5. idrettsskade …

Read More →

Mye stillesitting i hverdagen? Se hit!

Mye stillesitting i hverdagen? Se hit! Visste du at det er stor risiko i å sitte mer enn 8 timer om dagen? En stor studie …

Read More →

KROPPSHOLDNING TIL BESVÆR?

KROPPSHOLDNING TIL BESVÆR? I mitt forrige blogg-innlegg skrev jeg om angst og dens rolle innenfor fysioterapi. Innen mitt fagfelt kan vi nok trygt fastslå at dette er …

Read More →

Har angst en plass i fysioterapi?

Har angst en plass i fysioterapi? Forklaringsmodeller og årsakssammenhenger Min snart 20 år lange reise som fysioterapeut, og etterhvert manuellterapeut, i privat praksis har vært …

Read More →

PARTNERTRENING

PARTNERTRENING Mangler du motivasjonen til å komme i gang med treningen? Eller har du god treningsflyt, men ønsker en liten forandring? Da kan det være …

Read More →

PEACE & LOVE!

PEACE & LOVE! Etter en akutt skade er ofte det første man gjør å hente en ispose. Men er det det viktigste? Hva skal man …

Read More →

ARTROSE – en av de store helseutfordringene. Evidensbasert behandling for økt livskvalitet

ARTROSE – en av de store helseutfordringene. Evidensbasert behandling for økt livskvalitet I Norge er artrose den vanligste og mest utbredte revmatiske leddlidelsen. Artrose kan …

Read More →

Smerter eller funksjon: Hvor er ditt fokus?

Smerter eller funksjon: Hvor er ditt fokus? Samfunnet har endret seg mye med tanke på daglige krav til fysisk aktivitet. Mange arbeidsoppgaver som før krevde …

Read More →

Bevegelsesglede eller frivillig tvang?

Bevegelsesglede eller frivillig tvang? Overskriftene som innviet nyhetsåret 2019 var relativt like som de foregående årene: Vektreduksjon, slanking og hvordan nå treningsmålet ditt på raskest …

Read More →

Storytelling- hva har det med fysioterapi å gjøre?

Storytelling- hva har det med fysioterapi å gjøre? Storytelling:  Jeg har sjelden vært så inspirert over å få låne blogg-penna her på LFI før. Ideene til …

Read More →

Pusten – et viktig verktøy på veien til bedre helse

Pusten – et viktig verktøy på veien til bedre helse Noen mennesker anstrenger pusten så mye at de får plager av det. I mange tilfeller …

Read More →

Gjesteblogg: “Lik plage – ulik årsak”

Gjesteblogg: “Lik plage – ulik årsak” I stedet for egenprodusert blogg, deler vi denne uka bloggen til fysioterapeut-kollega Morten Ekornsæter. Han har på en forbilledlig måte …

Read More →

«Kan jeg trene med smerte?»

«Kan jeg trene med smerte?» Denne bloggen gir en fin mulighet til å ta opp spørsmål som jeg ofte får på klinikken og som jeg …

Read More →

Ryggsmerter – hva gjør jeg?

Ryggsmerter – hva gjør jeg? Ryggsmerter er svært vanlig, og rundt 85 % av befolkningen vil få vondt i ryggen i løpet av livet. I …

Read More →

Tøyning eller ikke tøyning….?

Tøyning eller ikke tøyning….? Denne ukas blogginnlegg på LFI Helse & Trening omhandler det mye omdiskuterte temaet tøying. Er det egentlig noe vits å tøye? Dette spørsmålet …

Read More →

Hodepine – når smerter fra nakken sprer seg til hodet

Hodepine – når smerter fra nakken sprer seg til hodet Det finnes mange forskjellige typer hodepiner – de vanligste er migrene, spenningshodepine og nakkehodepine. I …

Read More →

Stress- hva skjer i kroppen vår?

Stress- hva skjer i kroppen vår? Vi har vel alle kjent på en plutselig økning av hjertefrekvensen og blodet “bruse” i årene i en stressende …

Read More →

Er du inaktiv og sliter med å komme i gang med trening?

Er du inaktiv og sliter med å komme i gang med trening? Trening eller bare fysisk aktivitet, har en positiv effekt på veldig mange av …

Read More →

Akillesseneruptur- operasjon eller konservativ behandling?

Akillesseneruptur- operasjon eller konservativ behandling? Når uhellet først er ute så er det viktig å få stilt en riktig diagnose hos kyndig helsepersonell. I dette blogginnlegget …

Read More →

Kneartrose- hva er det?

Kneartrose- hva er det? Har du noen gang gått rundt å lurt på hva kneartrose er? En god knehelse forutsetter en godt fungerende brusk. I …

Read More →

Psykomotorisk fysioterapi- hva er det?

Psykomotorisk fysioterapi- hva er det? Det er gammelt nytt for de fleste at psyke og soma (kropp) er flettet sammen i et komplekst samspill. Likevel …

Read More →

Smerte: Hvorfor får vi det?

Smerte: Hvorfor får vi det? I dette blogginnlegget har jeg lyst til å hente opp igjen tråden der jeg slapp på det forrige: Forskning de …

Read More →

Løping – hvordan unngå skader og beholde løpsgleden?

Løping – hvordan unngå skader og beholde løpsgleden? Løping er kanskje den mest tilgjengelige og effektive treningsformen vi har. Finværet er over oss, og mange …

Read More →

Mange skulderdiagnoser på MR – kan jeg trene?

Mange skulderdiagnoser på MR – kan jeg trene? Skulderdiagnoser- praktisk betydning for pasienten? Mitt mål med dette blogginnlegget er å snakke om de vanligste skulderdiagnoser. …

Read More →

Rehabilitering etter en korsbåndsoperasjon- den lange veien

Rehabilitering etter en korsbåndsoperasjon- den lange veien Hvordan får jeg en god knehelse?  Du har pådratt deg en alvorlig kneskade. Nå er det viktig å …

Read More →

Fremre korsbåndsskade- hva gjør jeg nå?

Fremre korsbåndsskade- hva gjør jeg nå? En litt feilslått landing i skibakken, et «popp» i kneet og påfølgende smerte og hevelse. Nå ligger du på …

Read More →

Hvorfor er det viktig å trene under svangerskapet?

Hvorfor er det viktig å trene under svangerskapet? For å opprettholde en god helse for mor og barn så er det viktig å holde seg …

Read More →

Fra jeger og sanker til kontorrotte med smerter i nakke og skulder

Fra jeger og sanker til kontorrotte med smerter i nakke og skulder Den teknologiske utviklingen Ser man tilbake i historien har bruken av menneskekroppen forandret …

Read More →

Skader på akillessenen

Skader på akillessenen I mitt masterarbeid på Norges idrettshøyskole arbeidet jeg i godt å vel et år med et smalt felt på akillessenerupturer (avrevet akillessene). …

Read More →

Meniskskade – bør jeg operere kneet?

Meniskskade – bør jeg operere kneet? Stakkars meg tenker du sikkert når du har fått påvist en meniskskade og det er lange operasjonskøer på sykehusene. …

Read More →

Behandling av akutte skader – hva kan DU gjøre?

Behandling av akutte skader – hva kan DU gjøre? Det hender at vi skader oss fra tid til annen. Kanskje har du vært på tur …

Read More →

Er du flink til å passe på ryggen din?

Er du flink til å passe på ryggen din? I motsetning til det veldig mange tror, er ryggen vår meget robust og sterk – ja, …

Read More →

Fakta og myter om kropp og aktivitet

Fakta og myter om kropp og aktivitet I denne ukas blogg-innlegg har jeg lyst til å avlive noen myter, samt servere litt fakta fra forskning …

Read More →

Motivasjon og trening

Motivasjon og trening Hvordan få økt motivasjonen til å trene? Mange sier til seg selv at NÅ skal jeg starte å trene. Man er ivrig …

Read More →

Kognitiv terapi

Kognitiv terapi Målet mitt med dette blogg innlegget er å gi en kort introduksjon av kognitiv terapi. Jeg har alltid vært interessert i hvordan kroppen …

Read More →

YOGA – en treningsform for hele mennesket

YOGA – en treningsform for hele mennesket I jobben min som fysioterapeut møter jeg mange mennesker som er plaget med stivhet i kroppen, spesielt i …

Read More →

Min overgang fra idrettsutøver til fysioterapeut

Min overgang fra idrettsutøver til fysioterapeut Taekwondo begynte som en lek da jeg var syv år, og det skulle vise seg at denne leken ble …

Read More →

Hvor lite trening er nok?

Hvor lite trening er nok? I den kliniske hverdagen møter vi pasienter i alle type «kategorier». Topp motiverte idrettsutøvere på ulikt nivå, hvor man kan …

Read More →

Masterstudie idrettsfysioterapi

Masterstudie idrettsfysioterapi Endelig min tur! Av 149 søkere har jeg kommet inn på masterstudie i idrettsfysioterapi. Foran meg hadde jeg to års fulltidsstudier kombinert med …

Read More →

Fysioterapi og trening i Kvartal 33 Lillestrøm

Fysioterapi og trening i Kvartal 33 Lillestrøm LFI Helse & Trening- på flyttefot Jeg glemmer ikke møtet jeg hadde med vår daværende styreleder Lene, en …

Read More →

LFI skifter navn til LFI | HELSE & TRENING og flytter til Kvartal 33 i Lillestrøm sentrum, januar 2018

LFI skifter navn til LFI | HELSE & TRENING og flytter til Kvartal 33 i Lillestrøm sentrum, januar 2018 LFI Helse & Trening vil kunne …

Read More →